خط ميخي /"!

Dr_Ghaffari

Active member
مي دانيم اسب در زبان پارسي باستان " اسپ " گفته مي شده است و خط ميخي نيز خط ايران باستان بوده است . به سفارش امير حسين جان ! تصميم گرفتم اصطلاحات مربوط به اسبي را كه به خط ميخي و زبان پهلوي باستان وجود دارد و البته تا آنجايي كه مي دانم ارسال كنم .
البته حروف را نيز بعدا به ترتيب حروف الفبا ارسال خواهم كرد هر چند دانستن معني كلمات و شناختن تغييرات زباني آنها در طول زمان نيز الزامي است .. !

پیوست ها

• Asp.jpg
    Asp.jpg
    48.3 کیلوبایت · بازدیدها: 2

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
Dr_Ghaffari گفت:
مي دانيم اسب در زبان پارسي باستان " اسپ " گفته مي شده است و خط ميخي نيز خط ايران باستان بوده است . به سفارش امير حسين جان ! تصميم گرفتم اصطلاحات مربوط به اسبي را كه به خط ميخي و زبان پهلوي باستان وجود دارد و البته تا آنجايي كه مي دانم ارسال كنم .
البته حروف را نيز بعدا به ترتيب حروف الفبا ارسال خواهم كرد هر چند دانستن معني كلمات و شناختن تغييرات زباني آنها در طول زمان نيز الزامي است .. !
خوب دکتر جان منتظر الزامات نیز هستیم
در ضمن در نوشته های میخی جایی از نژاد اسبها چیزی گفته شده است؟ و یا توضیحاتی درباره اسب؟

Dr_Ghaffari

Active member
چشم امير حسين جان ! باور بداريد بسياري مطلب در ذهن دارم كه مي خواهم ارسال كنم ولي در حال حاضر مشغله هاي كاري و فكري ام بسيار زياد شده است حتما ارسال خواهم كرد . ليست كتابها را هم 38 تاي ديگر هست كه بايد ارسال كنم و هنوز خجالت زده ام .

Dr_Ghaffari

Active member
دوستان من خط ميخي را بايد از چپ به راست بخوانيد و هر قسمت يك حرف است كه معمولا از چند ميخ تشكيل مي شود ! و اين حروف يك كلمه مي سازد و بين هر كلمه يك ميخ مورب قرار مي گيرد .
براي مثال كلمات زير را كه درباره اسب است ذكر مي كنم .

Dr_Ghaffari

Active member
" اسپ چنا " به معني اسب دوست يا مردي كه عاشق اسب باشد . يكي از نامهاي ايران باستان نيز بوده است . نام كمان دار داريوش شاه نيز "اسپ چنا" بوده است .

پیوست ها

• Untitled-6.jpg
    Untitled-6.jpg
    69.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Dr_Ghaffari

Active member
" اووسپا " در حالت مفعولي در جمله به معني " اسبان خوب " است و در حالت فاعلي به معني " داراي اسبان خوب " است .

پیوست ها

• Untitled-8.jpg
    Untitled-8.jpg
    66.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Dr_Ghaffari

Active member
" اس بار " به معني " اسب سوار" است .

پیوست ها

• Untitled-7.jpg
    Untitled-7.jpg
    58.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Dr_Ghaffari

Active member
" اور " به معني " عرابه " است . قدمت اين كلمات دست كم به 3000 سال پيش بر مي گردد ! و قدمت اين خط نيز ! دانستن آن خالي از لطف نيست . در روزهاي آينده حروف را به صورت جداگانه آموزش خواهم داد!

پیوست ها

• Untitled-9.jpg
    Untitled-9.jpg
    43 کیلوبایت · بازدیدها: 0

♘امیرحسین♞

Dr_Ghaffari گفت:
دوستان من خط ميخي را بايد از چپ به راست بخوانيد و هر قسمت يك حرف است كه معمولا از چند ميخ تشكيل مي شود ! و اين حروف يك كلمه مي سازد و بين هر كلمه يك ميخ مورب قرار مي گيرد .
براي مثال كلمات زير را كه درباره اسب است ذكر مي كنم .
میخ مورب نشان دهنده مکث یا چیز دیگریست؟
در کل چند حرف وجود دارد؟

مرضیه

Member
از روي كلمات ميشه تقريبا چند حرفي رو ياد گرفت...
در مورد اون دو ميخ مورب كه اول اومده من فكر ميكنم كه اونها به همراه سه ميخ بعدي روي هم نمايشگر حرف "او"باشه ،چون در كلمه ي " اور"‌هم درست مثل "اووسپا" هست. ..
اگر اشتباه ميكنم تصحيح بفرماييد.

پیوست ها

• mikhi.png
    mikhi.png
    16.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Dr_Ghaffari

Active member
مرضيه خانم درست حدس زدند . من گفتم بين دو كلمه با يك ميخ مورب مرزبندي مي شود . اينهايي كه ارسال كردم هر كدام يك كلمه محسوب مي شود . و اين ها دو ميخ مورب است نه يك ميخ ! تعدادي از حروف را در عكس مربوطه مرضيه خانم ارسال كرده اند و تعدادي ديگر مانده است كه تمامي را جداگانه ارسال خواهم كرد همراه با آوا و اصوات آنها !

♘امیرحسین♞

مرضیه گفت:
در مورد اون دو ميخ مورب كه اول اومده من فكر ميكنم كه اونها به همراه سه ميخ بعدي روي هم نمايشگر حرف "او"باشه ،چون در كلمه ي " اور"‌هم درست مثل "اووسپا" هست. ..
این علایم در ان زمان وجود داشته؟؟؟ @؟؟

Dr_Ghaffari

Active member
حروف را كه در زير مي نويسم با خط ميخي از چپ به راست نوشته ام !
" آ ا " ؛ " ئي " ؛ " او " ؛ " ك " ؛ " ك " ؛ " خ " ؛ " گ " ؛ " گ " ؛ " چ " ؛ " ج " ؛ " ج " ؛ " ت " ؛ " ت " ؛ " ث " ؛ " ثر " ؛ " د " ؛ " د " ؛ " د " ؛ " ن " ؛ " ن " ؛ " پ " ؛ " ف " ؛ " ب " ؛ " م " ؛ " م " ؛ " م " ؛ " ي " ؛ " ر " ؛ " ر " ؛ " ل " ؛ " و " ؛ " و " ؛ " س " ؛ " ش " ؛ " ز " ؛ " ه " ؛ " ؟ " ؛ " ؟ " و " : " .
در مورد حروف 37 و 38 چون اطمينان ندارم فعلا صدايي نگذاشته ام و علامت سوال قرار دادم .
در مواقعي كه يك صدا چندين حرف دارد مثل " م " براي اين است كه در خط ميخي اعراب وجود ندارد مثل خط امروز فارسي كه شنيداري است . و به جاي آن از شكل مختلف حرف براي بيان مصوت آن استفاده مي شده است . براي مثال در مورد " ج " اولي منصوب و دومي مجرور است !

پیوست ها

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    66.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

مرضیه

Member
امیرحسین قاسمی گفت:
مرضیه گفت:
این علایم در ان زمان وجود داشته؟؟؟ @؟؟
نميدونم، شايد!!!!! ;D ;D ;D ;D
جداي از شوخي توي عكسي كه از حروف ميخي پيدا كردم بود، ديگه نميدونم انگيزه يا فلسفه ي اين بودن چيه؟!!! ???

مرضیه

Member
البته فكر كنم قصد اشاره به نمادين بودن خط در هر زمان و علايم بكار رفته در آن خط بوده است...
عكسي هم از تصوير نگاري پيدا كردم كه فكر كنم جالب باشه...
و يك سوال :اعداد در خط ميخي بوده يا خير؟

پیوست ها

• ax3.jpg
    ax3.jpg
    103.2 کیلوبایت · بازدیدها: 4
بالا