انتخاب اسم اسب از روی نژاد

ناشناس

Active member
نام اسب های گوناگون در زبان فارسی
بوز (به اسب نیله گفته می شود)
توسن(به اسب سرکش گفته میشود)
جرده(به اسب اخته گفته میشود)
چرمه(به اسب سپید گفته میشود)
خنگ(به اسب سپید گفته میشود)
سمند(به اسب زرد گفته میشود)
نوند(به اسب تندروگفته میشود)
بکران(به اسب نژاد نجیب گفته میشود)

Dr_Ghaffari

Active member
سهراب گفت:
برای کره نریان و مادیان اسم با حرف "ف" پیشنهاد بدید.
فردا ، فریاد ، فاجعه ، فنا ، فراق ، فانوس ، فتنه ، فسانه ، فریب ، فرفره ، فاخته ، فندق ، فوران ، فواره ، ...

Dr_Ghaffari

Active member
برای یک کره تنومند نام " فلک الافلاک" نیز پسندیده است ! راستی نام " پسندیده " هم خوب است !

mahsima

Member
اسبی که باعث شد سواری رو شروع کنم اسب کوری بود که
لب ساحل بود به نام فلفل اسم جالبیه....

pirzadi

Member
سلام به نظر من آدم باید اسم اسبش با مسما باشه.مثلا سال ف باید گذاشت(فرخ لقا-فرحزاد-فروهر-فرهاد-فاتح)در مورد فلک الفلاک هم بگم که اسم بسیار زیباییه.

Vagner

Member
اسب را در پارسی میانه و اوستایی نیز اَسپ (asp)می‌گفتند. نامهای بسیاری از بزرگان ایرانی در روزگار باستان دارای پسوند -اسپ بوده است (مانند گشتاسپ، ارجاسپ، گرشاسپ، جاماسپ، لهراسپ و...)که نشان از اهمیت این جانور در میان ایرانیان است. در زبان سانسکریت این واژه به ریخت azva بوده که واژه سوار و اسوار نیز در زبان پارسی کنونی از همین ریشه است. (برگرفته از واژه نامه ی فارسی)
شما فکر می کنید چرا بزرگان ایرانیان باستان از پسوند اسپ برای اسمشون استفاده می کردن؟

narges

Member
اسمی که روی اسب گذاشته میشه به همون اندازه که اسم انسان مهمه اهمیت داره
از نظر من بهتر اینه که اسم اسب مطابق با نژادش انتخاب بشه مثلا اسبی که کرده اسمی کردی و باز متناسب با رنگش یا خصوصیات دیگش روش گذاشته بشه که درخورش باشه و نژاد های دیگه هم همین طور (کرد فقط یه مثال بود )
از دوستان میخوام که نظرشون و در این باره بگن ممنون می شم .

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
ایده خوبیه
ولی کردها اسمهای کردی را میداند و معنیش را, شما تعدادی اسم کردی با معنی بگو تا ما هم بدونیم و استفاده کنیم.
من شروع میکنم
چراوا که یعنی اسب در کردی

هیوا=؟
کاوان=؟
روژیار=؟
هانا=؟
معنی هاشون چیه؟

narges

Member
هیوا = امید،ارزو
کاوان = نام کوهستانی در کردستان که روی دختر ها گذاشته میشه
هانا = انرژی های درونی و فرا زمینی که این هم برای دختر کاربرد داره
روژیار=خورشید ، روشنایی خورشید

narges

Member
اسمای زیادی وجود داره ولی باید دید اسب چه خصوصیتی داره از نظر خلاق و خو و ظاهر تا بتونیم بهترین اسم وبراش انتخاب کنیم در زمینه اسامی کوردی اگه دوستی خواستن من می تونم کمک کنم همین طور اصیل ایرانی

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
narges گفت:
اسمای زیادی وجود داره ولی باید دید اسب چه خصوصیتی داره از نظر خلاق و خو و ظاهر تا بتونیم بهترین اسم وبراش انتخاب کنیم در زمینه اسامی کوردی اگه دوستی خواستن من می تونم کمک کنم همین طور اصیل ایرانی
خوب شما یک لیست از اسمهایی که میدانید بگوئید

mahsima

Member
SaharrrNaaaz گفت:
افتاده بود لب ساحل ??? ??? ??? ???
نه از اسبهایی بود که لب ساحل دوری اجاره میگیرن مردمو سوار میکنن من بچه بودم 8-9 سالم بود مالک اسب رو یه اسب دیگه نشست منم رو همون فلفل که گفتم بعد دهنه اسب منو گرفتو رکاب به رکاب چهارنعل برد من قبلشم سواری رو دوست داشتم یعنی آرزوی دیرینم بود اما بعد از اون دیگه پیگیر شدم یاد بگیرم

narges

Member
بله روناک هم یه اسم کردی که روی دختر ها گذاشته میشه به معنی درخشان
متاسفانه الان وقت ندارم به زودی تعدادی اسم کووردی میزارم

بالا