خيول في وقايع الاتفاقيه !

Dr_Ghaffari

Active member
دوستان من عنان بگردانيد و عنايت بفرماييد ! اين بخش محتاج ياري دوستان خواهد بود تا شايد مطالبي آبرومند و برومند از آب در آيد !
 

Dr_Ghaffari

Active member
شاه اسماعيل صفوي پس از شكست در نبرد نابرابر با امپراطوري عثماني ( كه توپ را در جنگ به كار گرفتند درحاليكه شيرمردان و دليران سپاه شاه اسماعيل سواران شمشير به دستي بودند كه بي باك به سپاه عثماني مي تاختند) پيكر بي جان سربازانش را در پوست اسبهايشان قرار داد و آنها را به منطقه اي در اردبيل منتقل كرد و آنها را دفن نمود . متاسفانه اين خاكستان با خاك برابر شده است (در سال 1320-1330) و سنگ قبر هاي به جا مانده در موزه اي نگهداري مي شود . اين همان نبرد معروف "چالدران" بوده است .
 

sohrab

Active member
عنوان ارسال رو که دیدم دندون تیز کردم که برای انجمن الحصان بدزدمش! ظاهرا اشتباه اومدم :)
 

Dr_Ghaffari

Active member
در دوران مشروطيت كه محمد علي شاه مجلس را به توپ بست و مشروطه خواهان به همراه علما براي بست نشيني 3 روز به شاه عبدالعظيم رفتند و پس از آن به مدت 1 ماه در سفارت انگلستان بست نشستند كه تفصيل آن در كتاب " بست نشيني مشروطه خواهان در سفارت انگلستان " انتشارات بنياد مستضعفان آمده است ! تمام هم و غم مردم صرف مشروطه شد و هم و غم روحانيون صرف مشروعه بودن مشروطه ! و اين عين جمله كتاب فوق الذكر است ! بالاخره قانون اساسي اين مملكت از روي قانون اساسي انگليس و روس و سوئد و ... نوشته شد و محمد علي شاه فقط با اضافه نمودن يك كلمه آن را پذيرفت . گويا مشروطه خواهان در بند مربوط به سلطنت نوشته بودند :" سلطنت موهبتي است كه به دست مردم به شخص پادشاه تفويض مي شود"! كه محمد علي شاه با افزودن كلمه "الهي" به آن بدين صورت قانون مشروطه را امضا كرد تا مشروطه مشروعه باشد !:" سلطنت موهبتي است الهي كه به دست مردم به شخص پادشاه تفويض مي شود " ! اما قصد من از اين روده درازي ها اين است كه بگويم در جريان مشروطه يكي از سران ايل "سگوند" لرستان از مجاهدان مشروطه پشتيباني مي كرد و يك بار هزار سوار با اسب و هزار پياده به اعانت بختياري ها براي تصرف تهران فرستاد ( سال 1326 قمري) . البته بختياري ها سهم لرها را به قول استاد تاريخ باستاني پاريزي چه در مشروطه و چه در سهام نفت "ايل خور" كردند !
 

مرضیه

Member
من گمان کردم که این بخش مربوط به اسب هایی است که در تاریخ تاثیرگزار بوده اند، ولی الان که دوباره مطلب را خواندم هیچ ارتباطی ندیدم، لطفا راهنمایی کنید!!!! ???
 

Dr_Ghaffari

Active member
اين بخش را براي وقايعي كه براي اسبها اتفاق افتاده است در نظر گرفته ام فكر مي كنم مي توان براي موضوعي كه عنوان كرديد با نام "اسبهاي شاهنشاهان " مطلب نوشت شما از لطف علي خان زند شروع كنيد . امير حسين جان از نادرشاه مي گويد من هم يكي دو تا دارم كه بگذارم !
 
بالا