روش های چيدن كاوالتي

ناشناس

Active member
روش های چيدن كاوالتي
بايد هدف از هر درسي رااز قبلً تعيين و بر مبناي آن روش چيدن كاوالتي را انتخاب كرد، من معتقدم كه به پنج روش مي توان كاوالتي درمحوطه كلاس قرار داد.

اول: ساده ترين نوع آن، يعني چيدن تعدادي كاوالتي پست سرهم روي خط مستقيم و كنار خط طولي محوطه كلاس است، فواصل بين كاوالتي مناسب با نوع حركت و جثه اسب هستند، مزيت اين نوع چيدن دراين است كه اسب امكان امتناع كمتري داشته و سوار تمام حواسش روي نشست و هدايت كردن مستقيم اسب متمركز خواهد بود، اين روش در شروع تمرين،اسب و يا سوار جوان را به نحوه تمرين باكاوالتي آشنا مي كند.

دوم: چيدن كاوالتي پست سر هم كمي دورتر از خط حصار كه تمرين روي آن كمي مشكل تر از حالت اول است ولي مزيت آن در اين است كه سواركار مجبور نيست همواره از روي آن عبور كند و گاهي از كنار آن هم مي تواند بگزرد، در مورد اسبهاي جوان مي توان تيرهايي دركنار آن قرار داد ولي براي با تجربه ها لزومي ندارد.

سوم: قراردادن كاوالتي روي خط وسط طولي كلاس، با كمي انحراف براي گردشها و عبور از روي آنها. من اين نوع را ترجيح مي دهم چون از تمام طول و عرض مانژ به راحتي مي توان استفاده كرد.

چهارم: قراردادن كاوالتي روي خط مايل دروسط كلاس، كه احتياج به تمركز حواس زيادي دارد و تجربه من نشان داده كه عبور به طور مستقيم و اصولاً چيدن خود كاوالتي روي يك خط مستقيم عمود بر خط مايل و تنظيم فواصل بين آنها هم مشكل است. من توصيه مي كنم كه سواركاران جوان يا بي تجربه سوار بر اسبهاي با تجربه از اين درس استفاده كنند.

من پيشنهاد مي كنم براي هر يك از تمرينهاي قدم و يا يورتمه، كاوالتي جداگانه اي قرار دهيدتا به هنگام تمرين براي تغيير فواصل (ازقدم به يورتمه و بالعكس) توقف نكنيد زیرااسب كسل و خسته خواهد شد.

وظيفه هر مربي اين است كه در طول تمرين براي هر یک از شاگردان واسبهاي آنها كاوالتي مناسب بنا كند و اين نكته اي است بسيار مهم كه سواركاران با تجربه آن را همواره درنظر دارند.

ناشناس عزیز
ممنونم ازمطلبی که گذاشتی.

آیا درحالت سواره درقوس گوشه هانمی توان ازکاوالتی استفاده برد؟

ضمنا"از5 روش یکی جاافتاده. ;)

ناشناس

Active member
oliveira گفت:
ناشناس عزیز
ممنونم ازمطلبی که گذاشتی.

آیا درحالت سواره درقوس گوشه هانمی توان ازکاوالتی استفاده برد؟

ضمنا"از5 روش یکی جاافتاده. ;)

بله در گوشه ها میتوان

شما میتوانید در وسط مانژ هم کاوالتی به صورت قوس دار بچینید (با فاصله 135 س م بین هر تیر ) و به صورت قوس دار از روی ان حرکت کنید

اون یکی هم به سلیقه خودتون بچینید

!rojin گفت:
برای اینکه اسب با ظرافت از روی کاوالتی رد بشه باید چه کار کنیم؟
ظرافت در حرکت وابسته به تعادل وتمرین است.تعادل اسب وسوار.

ازمواردمورداشاره درهدایت به سمت کاوالتی,حفظ آهنگ حرکت به تناسب فاصله تنظیمی کاوالتی(بازیاجمع), نگاه روبرو سوار,تنظیم گام اسب نسبت به اولین کاوالتی ازفاصله دور,تثبیت اثرات(بدون تغییر)وسبک کردن نشست ازفاصله دور(بیش از7 متر) وحفظ تماس بادهان اسب به فراخور ارتفاع وفاصله کاوالتی.

عدم تغییردراثرات وتعادل در روی کاوالتی وصدالبته تشویق اسب بعد ازانجام حرکت صحیح ومناسب(حرکت صحیح یعنی توجه ونگاه اسب به کاوالتی وگام برداری صحیح در میانه کاوالتی ها).
000

ناشناس گفت:
اون یکی هم به سلیقه خودتون بچینید

خب این رواز اول می گفتی اینقدرزحمت توضیح رو به خودت نمی دادی . :p

از شوخی گذشته مواردخوبی رو درباره سختی حرکت درشکلهای چیدن توضیح دادید.
میشه درباره ارتفاع کاوالتی ها هم توضیح بدید.
واینکه چه هدفی رواز ارتفاع کاوالتی دنبال میکنید.(این سئوال رابه خاطرعلاقه شما به ارتفاع کاوالتی میپرسم)
و در هر گام تاچه ارتفاعی وباچه فاصله ای وچرا؟آیا اسب جوان راهم با همین ارتفاع روی کاوالتی می آورید؟

باز هم از مطلب وپاسخگویی خوب تان ممنونم.

rojin_k811

New member
oliveira گفت:
ظرافت در حرکت وابسته به تعادل وتمرین است.تعادل اسب وسوار.

ازمواردمورداشاره درهدایت به سمت کاوالتی,حفظ آهنگ حرکت به تناسب فاصله تنظیمی کاوالتی(بازیاجمع), نگاه روبرو سوار,تنظیم گام اسب نسبت به اولین کاوالتی ازفاصله دور,تثبیت اثرات(بدون تغییر)وسبک کردن نشست ازفاصله دور(بیش از7 متر) وحفظ تماس بادهان اسب به فراخور ارتفاع وفاصله کاوالتی.

عدم تغییردراثرات وتعادل در روی کاوالتی وصدالبته تشویق اسب بعد ازانجام حرکت صحیح ومناسب(حرکت صحیح یعنی توجه ونگاه اسب به کاوالتی وگام برداری صحیح در میانه کاوالتی ها).
000
مرسی از راهنمایی تون!

ناشناس

Active member
oliveira گفت:
خب این رواز اول می گفتی اینقدرزحمت توضیح رو به خودت نمی دادی . :p

از شوخی گذشته مواردخوبی رو درباره سختی حرکت درشکلهای چیدن توضیح دادید.
میشه درباره ارتفاع کاوالتی ها هم توضیح بدید.
واینکه چه هدفی رواز ارتفاع کاوالتی دنبال میکنید.(این سئوال رابه خاطرعلاقه شما به ارتفاع کاوالتی میپرسم)
و در هر گام تاچه ارتفاعی وباچه فاصله ای وچرا؟آیا اسب جوان راهم با همین ارتفاع روی کاوالتی می آورید؟

باز هم از مطلب وپاسخگویی خوب تان ممنونم.

برای اسبهای جوان و تازه کار به خاطر اینکه حرکت و اهنگ درست حرکت کردن رو در یورتمه یاد بگیرین با کاوالتی با هاشون کار میشه که برای گام معمولی فاصله بین هر تیر بین 110تا 135 البته بستگی به اسب هم داره . فاصله 135 یک فاصله استاندارد میباشد . که ابتدا کاوالتی ها روی زمین قرار میگیرد . و برای اینکه اسب به دست و پای خود حرکت بهتری دهد ( دست و پای خود را بالا بیاورد و تمرکز بیشتری بدست بیاورد . ارتفاع کاوالتی از سطح زمین بین 10الی20س م گذاشته میشود /

البته اسبهای خون گرم خارجی مثل ( نژاد هلشتاین) فاصله کاوالتی 145 س م با ارتفاع 25 س م را به زیبایی طی میکنند

اما اسبهای تاروبرد و ترکمن و غیره زیاد به این کاوالتی ها روی خوش نشان نمیدهند /

برای کاوالتی با گام چهار نعل هم فاصله هر تیر 2متر و 10سانتیمتر (جمع) و فاصله برای گام باز تر 2مترو 50سانتیمتر

البته هر ترینر اسب با توجه به کار اسب خودش فاصله بین کاوالتی تنظیم میکنه . کمتر کسی رو دیدم که فاصله استاندارد بزاره . بعضی مواقع هم شده برای حرکت بین کاوالتی با قوس فاصله هر تیر 1مترو 45 سانت با ارتفاع 35 سانت برا گام یورتمه گذاشتن

این چیزهایی هم که نوشتم یه کم از تجربیات خودم بود ما بقی هم که داخل همه کتابهای تربیت اسب نوشته

ناشناس گفت:
ولی من بااین فاصله در گام چهارنعل مشکل دارم.

آیا شمابرای اسب ترکمنت درگام چهارنعل,فاصله2.10cm باارتفاع35Cm می گذارید؟
ببینید چهارنعل سه ضرب است پای خارج,اریب خارج ودست داخل,باتعلیق حرکت که درچهارنعل متوسط پاها جای اثردست قرار بگیره ,بیشتر از 2.50cm میشود.!