لفظ پرخون

sohrab

Active member
جناب وطن "پر خون" بودن رو توضیح بده. خصوصیاتی که باعث میشه این صفت را به یک اسب بدی چیه؟

vatan

Member
منظور از پر خون بودن یک صفت فیزیکی نیست که به طور مثال بشه با یک فشار سنج اندازه گرفت بلکه بیشتر یه چیزی هست که باید شما با دیدن و مقایسه بین چند اسب به وجود اون پی برد .من نمودنم شما آیا مراسم تعزیه خوانی رفتی یا نه من درجایی زندگی مکنم که تقریبا هر2هفته یکبار داره مراسم تعزیه برگزار میشه که همیشه در این مراسم اسب هم وجود داره توی میدان تعزیه اسبی هست که به صورت معمولی سواری میره و اسبی هم وجود داره که به اصطلاح ما درحال دست زدن یا کت زدنه یا دست ها مثل پیستون بالا وپایین میره که به قول ما این اسب "دست ورچینه" به کلیه این صفات در کل میگن پر خون بودن البته اضافه کنم این اصطلاح برای اسبداران استان اصفهان قابل درکه ولی برای خیلی های دیگه که به دنبال اسبانی با صورت مقعر یا اسب کورس یا اسب پرش هستند قابل درک نیست البته من قصد بی احترامی ندارم ولی شما باید مدتی بیایید اصفهان تا با دیدن اسب متوجه این اصطلاح بشید.من فیلمی دارم از این اسب "انسیاتور" که این اسب در جا درحال دست زدن است که نمیدونم میشه تو ی سایت گذاشت یا خیر حتما با دیدن این کلیپ که با موبایل گرفته شده متوجه این موضوع میشوید.

sohrab

Active member
ممنون از توضیحت. می دونم تو ارسال های قبلی هم قصد بی احترامی نداشتی.
پس قسمتی از "پر خون بودن" مربوط میشه به نوع حرکت. فکر می کنم در این مورد تیپ و ساخت اسب هم اهمیت داره چون با خریداران اصفهانی که هر ساله به دنبال اسب تعزیه به خوزستان میان برخورد داشتم. بیشتر نوع سواری و سر و دم گیری مورد نظرشون هست.
به نظر تو نوع حرکت خصوصیت ذاتی این اسب هاست یا می تونه اکتسابی باشه؟

احسان

Active member
تو ی تعزيه سوار کار همينطور دست جلو يا دهنه رو ميکشه بعد از طرف ديگه هی ميزنه زير شکم اسب که به اصطلاح ما درحال دست زدن یا کت زدنه یا دست ها مثل پیستون بالا وپایین میره اين اسب عرق ميکنه انگار 2 ساعت اين اسب تاخت ميرفته

vatan

Member
اینکه نوع حرکت ذاتی است یا اکتسابی به هر دو مربوط میشه از نظر ذاتی وقتی دو نژاد مختلف را در نظر میگیریم مثل کرد و عرب چون که از لحاظ عضلانی.اندازه و ضخامت بخلق.طول و عرض و ارتفاع اسب .عرض سینه .طول و زاویه کپل.وغیره تغیر میکنه که باعث تفاوت در قدرت و سرعت ومهمتر از همه تغیر در نقطه ثقل اسب میشه که این خصوصیات مختلف سواری را باعث میشه.از نظر اکتسابی هم که بر کسی پوشیده نیست که سوارکار ونوع سواری اسب را می سازه. ولی در مورد اینکه چند درصد این صفت اکتسابی و چند درصد ذاتی نمیشه چیزی گفت.ولی به طور کلی میشه گفت اسب کرد چه از لحاظ زیروبند وچه ازلحاظ تب و تاب در حرکت در نژادهای ایرانی یهترینه یا اینکه اسب عرب از لحاظ استقامت بهتره.

vatan

Member
در جواب اسب ایرانی"هادی عزیز" باید بگم که من اسب پرخون را تعریف کردم نه آدم پرخون .تفاوت وجود داره بین اسبی که با زور شلاق راه میره با اسبی که خودش با وجوده. آیا تفاوت نیست بین انسانی که با زور یه کاری را انجام میده باکسی که با میل انجام میده.وقتی می گم این اسب پر خون است یعنی من با دو چشمم مبینم که این حرکات از خود اسب است یا زور سوار کار و یک توصیه اینکه سعی کنید در ابتدای جوانی همه چیز را مطلق نبینید. این که شما در یک یا چند تعزیه این سبک سواری را دیدید دلیل بر این نمیشه که تمام سوارکارهای تعزیه و اسب های تعزیه این شکلی اند.

sohrab

Active member
من هم فکر می کنم صرفنظر از تاثیر آموزش انسان به اسب که اوجش را در رشته درساژ می بینید ، در قسمت ذاتی حرکت، وجود اسب نقش مهمتری داره تا فیزیک بدنی.
اتفاقا من هم فیلمی از یک اسب عرب-دره شوری دارم که حرکت بینظیری داره. شما هم فیلم انسیاتور را بگذارید ببینیم

vatan

Member
گفتم نظرشون را بدهند .نه اینکه پر خونی را توضیح بدهند .و در کل در رابطه با اسب های اصیل ایرانی در مقایسه با اسب های وارداتی.

M

mrezap

Guest
نقل از قسمت سردار (عرب)

vatan گفت:
معرفی کن عزیز دل!!
محمدرضا جان هر چی کرد معروف دارید معرفی کن که ما این جور میپسندیم.
قدم روی چشم ما بگذار و بیا این طرف ها خودت ببین دادا
سلطان دره شوری
شیدا که فکر کنم کشاورز خریدش
اقبال کرد
و خیبر گل سرسبدشون و ...

vatan

Member
پرخونی و یورغه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
البته پرخونی یه واحد استاندارد نیست که بگی که هر اسبی این طور بود مثلا پرخون هست ولی فکر نکنم هیج جای دنیا اسبی را که یورغه بره پرخون حساب کنند البته در شهر ما اسبی را که یورغه بره اسب حساب نمیکنند!! شاید با اغماض یابو قبول کنند.

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
فکر کنم کنستانتین اطلاعاتی درباره پرخون بودن اسب داره
یادی کنیم ازکنستانتین کجاست خبری ازش نیست(هایده کوره)

بالا