نقل شده است شاه عباس صفوي در قليان عده اي از مقربين و متملقين دستور داد به جاي تنباكو "پهن اسب " بريزند ! آنها قليان پهن كشيدند و به به و چه چه كردند !
قديم از پهن گاو و اسب در تنورهاي پخت نان هم استفاده ميشده ، من خودم نديدم و نبوييدم ولي ميگويند كه در آتش رايحه ي خوبي دارد ، ولي در قليان!! بايد از آنهايي كه بهبه و چه چه كرده اند پرسيد!!!
پهن اسب برای درخت خرمالو بسيار قوت خوبی است برای درخت گردو هم ميگويند که خوب است ولی من تاحالا امتحان نکردم ولی برای درخت خرمالو عجب باری داد پارسال ;D به به به به ;D
صحبت از کشیدن پهن در قلیان بود
اما برای رشد چمن میگن بهترین چیز پهن اسبه
خدا کنه عادل فردوسی پور اینو نخونه و دوباره بگه فلان و بسان و بشه جریان گوسفند و چمن شیراز
هنوز که هنوز است در استان خراسان بویژه روستاهای سبزوار از ذغال پهن برای آتش استفاده می کنند . آنها پهن گاو و اسب را جمع می کنند و در آفتاب خشک می کنند (البته به صورت گلوله هایی ) و در زمستان برای سوزاندن در تنور و ... و حتی گرم کردن جایگاه خود دامها اتفاده می کنند من تا سال 1384 خود شاهد استفاده های آن بوده ام و جالب است بدانید که صرفه جویی عظیمی در مصرف چوب می شد !
آتش زدن مقداری پهن اسب در هنگام شب باعث میشه که حشرات و مخصوصا پشه موقع خواب در بیابان کاملا دور بشن و راحت بخوابید
در مورد رایحه معمولا به بوهای خوب میگن رایحه که در مورد پهن اتش گرفته نمیشه گفت رایحه ولی آنچنان بد بو نیست که آزار دهنده باشه