پهناي پهن!

Dr_Ghaffari

Active member
نقل شده است شاه عباس صفوي در قليان عده اي از مقربين و متملقين دستور داد به جاي تنباكو "پهن اسب " بريزند ! آنها قليان پهن كشيدند و به به و چه چه كردند !

مرضیه

Member
قديم از پهن گاو و اسب در تنورهاي پخت نان هم استفاده ميشده ، من خودم نديدم و نبوييدم ولي ميگويند كه در آتش رايحه ي خوبي دارد ، ولي در قليان!! بايد از آنهايي كه بهبه و چه چه كرده اند پرسيد!!! :)

احسان

Active member
پهن اسب برای درخت خرمالو بسيار قوت خوبی است برای درخت گردو هم ميگويند که خوب است ولی من تاحالا امتحان نکردم ولی برای درخت خرمالو عجب باری داد پارسال ;D به به به به ;D

البته سال اول پهن واسه زمین تنده... باید یه سال ازش بگذره تا بپوسه و به اصطلاح سبک بشه بعد میدن به زمین

M

mrezap

Guest
صحبت از کشیدن پهن در قلیان بود
اما برای رشد چمن میگن بهترین چیز پهن اسبه
خدا کنه عادل فردوسی پور اینو نخونه و دوباره بگه فلان و بسان و بشه جریان گوسفند و چمن شیراز

kahar

Member
چه فوایدی داره این پهن و ما نمی دونستیم .

اینم به! به! و چه! چه! مرضیه جون :D :D

Dr_Ghaffari

Active member
هنوز که هنوز است در استان خراسان بویژه روستاهای سبزوار از ذغال پهن برای آتش استفاده می کنند . آنها پهن گاو و اسب را جمع می کنند و در آفتاب خشک می کنند (البته به صورت گلوله هایی ) و در زمستان برای سوزاندن در تنور و ... و حتی گرم کردن جایگاه خود دامها اتفاده می کنند من تا سال 1384 خود شاهد استفاده های آن بوده ام و جالب است بدانید که صرفه جویی عظیمی در مصرف چوب می شد !

OJANG

Member
آتش زدن مقداری پهن اسب در هنگام شب باعث میشه که حشرات و مخصوصا پشه موقع خواب در بیابان کاملا دور بشن و راحت بخوابید
در مورد رایحه معمولا به بوهای خوب میگن رایحه که در مورد پهن اتش گرفته نمیشه گفت رایحه ولی آنچنان بد بو نیست که آزار دهنده باشه

tabarestan

New member
سلام به همه دوستان باید اضافه کنم که هم اکنون از پهن اسب برای خوراک ماهی پرورشی استفاده میکنند

بالا