آموزش رشته کمانگیری روی اسب

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
در این تاپیک به اموزش رشته کمانگیری پرداخته میشود و مربی این رشته مطالب اموزشی و سوالات رو جواب خواهند داد

salimi

Member
اين رشته مربوط به كدام فدراسيون ميشود و براي يادگيري جايي هست بايد كجا رفت

اين رشته مربوط به كدام فدراسيون ميشود و براي يادگيري جايي هست بايد كجا رفت
زیر نظر فدراسون تیروکمان،
مکانش هم استادیوم آزادی،
رییس فدراسون هم آقای کریم صفایی،
همون جا فکر می کنم کمیته آموزش دارن،
اگرهم باشگاه خواستید،آریاسب(دولتی) با مدیریت آقای مهدی صفایی،
که خودشون هم در مسابقات اخیر ترکیه مقام 4 رو به دست آوردند.

DON DIEGO

New member
زیر نظر فدراسون تیروکمان،
مکانش هم استادیوم آزادی،
رییس فدراسون هم آقای کریم صفایی،
همون جا فکر می کنم کمیته آموزش دارن،
اگرهم باشگاه خواستید،آریاسب(دولتی) با مدیریت آقای مهدی صفایی،
که خودشون هم در مسابقات اخیر ترکیه مقام 4 رو به دست آوردند.

کمان مورد استفاده ریکرو هست یا کمانهای مخصوص این ورزش در ژاپن؟

البته جایی که من عرض کردم کمانهاشون korian bow هست ولی گویا کمان های مجارستانی و....نیز کار می کنن،در ضمن علاوه بر کلاس های آموزش کمانگیری روی اسب،کلاس مربیگری هم دارن که مدرک معتبر از فدراسیون عطا می شه.توصیه می کنم دوستان علاقمند شرکت کنن،البته چندنفر از شهرهای دیگه هم ثبت نام کردن ولی نمی دونم از دوستان همین انجمن هستن یا خیر؟

DON DIEGO

New member
البته جایی که من عرض کردم کمانهاشون korian bow هست ولی گویا کمان های مجارستانی و....نیز کار می کنن،در ضمن علاوه بر کلاس های آموزش کمانگیری روی اسب،کلاس مربیگری هم دارن که مدرک معتبر از فدراسیون عطا می شه.توصیه می کنم دوستان علاقمند شرکت کنن،البته چندنفر از شهرهای دیگه هم ثبت نام کردن ولی نمی دونم از دوستان همین انجمن هستن یا خیر؟

قاعدتا اسب باید اموزش دیده باشه
اسب مناسب در اختیار میگذارند؟
با تشکر

قاعدتا اسب باید اموزش دیده باشه
اسب مناسب در اختیار میگذارند؟
با تشکر
اگر منظورتون از آموزش اسب،حساسیت زدایی باشه،بله.
هم اینکه از اسبهای مقاوم تر وسختتر با دست وپاهای کوتاه استفاده می شه و هم اینکه از اسبها حساسیت زدایی شده واسبها کاملا آماده هستند.

علی واحدی

Active member

کلاس مربیگریش کجا و در چه زمانی انجام میشه و آیا برای شرکت در کلاس مربیگری باید حتما در کلاسهای آموزشی این رشته هم شرکت کرد یا خیر. و آیا اونهایی که مدرک مربیگری پرش و درساژ رو دارن اولویتی براشون هست؟

کلاس مربیگریش کجا و در چه زمانی انجام میشه و آیا برای شرکت در کلاس مربیگری باید حتما در کلاسهای آموزشی این رشته هم شرکت کرد یا خیر. و آیا اونهایی که مدرک مربیگری پرش و درساژ رو دارن اولویتی براشون هست؟
منظورتون رو از اولویت متوجه نشدم.
کلاسی که بنده عرض کردم در باشگاه آریاسب هست و تعدادی ثبت نام کردن ولی هنوز آموزش آغاز نشده ،ممکنه تا هفته آینده شروع شه چون چند نفر از شهرهای دیگه هم هستند باید هماهنگی لازم انجام بشه.

علی واحدی

Active member
منظورتون رو از اولویت متوجه نشدم.
کلاسی که بنده عرض کردم در باشگاه آریاسب هست و تعدادی ثبت نام کردن ولی هنوز آموزش آغاز نشده ،ممکنه تا هفته آینده شروع شه چون چند نفر از شهرهای دیگه هم هستند باید هماهنگی لازم انجام بشه.

فروغ جان منظورم از اولویت اینه که کسانیکه حکم مربیگری پرش و درساژ رو دارن هم حتما باید برای آزمون و دریافت حکم مربیگری در کلاسهای مربوطه هم حتما حظور داشته باشن یا خیر؟
که البته فکر میکنم که باید حضور داشته باشن :sadsmiley:

فروغ جان منظورم از اولویت اینه که کسانیکه حکم مربیگری پرش و درساژ رو دارن هم حتما باید برای آزمون و دریافت حکم مربیگری در کلاسهای مربوطه هم حتما حظور داشته باشن یا خیر؟
که البته فکر میکنم که باید حضور داشته باشن :sadsmiley:
بله جناب واحدی حتما باید حضور داشته باشن، چون این رشته ،رشته نوپا وجدیدی هستش قوانین ومقرراتش هم به نسبت همینه،البته شاید برای مربیان گرامی یه کم سخت باشه حضور در این کلاسها، ولی برای شاگردهایی چون ما جای بسی خرسندی است که با بزرگان هم کلاس شیم
icon7.gif

مطالب مقدماتی
قبل از اینکه به فکر آموزش اسب ها برای کمانگیری روی اسب باشیم ابتدا باید انگیزه خود را برای این رشته ورزشی تقویت نماییم تا در برابر اتفاقات وتغییرات ناگهانی در کمانگیری از خود ضعف نشان ندهیم.عکس العمل های احتمالی اسب را در برابر هریک از این مراحل برای خود مجسم کنید.در این روش درباره سطح آموزش ،توانایی ها ونقاط اسب با خود صادق باشید زیرا این امر موجب می شود تا بتوانید خود را برای تغییر مراحل بعدی آماده کنید به نحوی که با موقعیت وشرایط شما بسیار مناسب باشد.
عدم انجام کارهای ذیل در طی مراحل مربوطه:
1- تا وقتی که در تیراندازی با کمان به طرف هدفی ثابت و غیر متحرک در فاصله چند متری خود ماهر نشد ه اید،کمانگیری روی اسب را امتحان نکنید.
2- وقتی فعالیت جدیدی را با اسبتان انجام می دهید او فورا سراسیمه می شود ،این کار را امتحان نکنید. در چنین مواقعی لازم است قبل از انجام این مراحل عمل حساسیت زدایی را بیشتر انجام دهید.
3- از اسبهای تند وبا ژن کورس واسبهای سیلمی استفاده ننمایید.
4- اگر سلامتی وامنیت شما ویا اسبتان در خطر می افتد،در صدد انجام این مراحل نباشید.
5- مهم نیست که چقدر خوب اسبتان را می شناسید بلکه به خاطر داشته باشید که او حیوان ودارای غریزه است.بنابراین عکس العمل هایی که نشان می دهد را نمی توان آن طور که باید وشاید حدس زد.
6- دراین ورزش به هیچ وجه نباید عجله نمایید و مراحل را با حوصله انجام دهید.
*زمان
مقدار زمان مشخص برای انجام این آموزش وجود ندارد وهمان طور که ما می دانیم آموزش سریع وبا عجله شخص را دچار دردسر خواهد کرد.
چرا که دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است.بنابراین توصیه می شود که حداقل 2هفته زمان برای آشنایی با این فعالییت ها وحساسیت زدایی ها از اسبتان نسبت به هر مرحله به نحوی موثر صرف کنیدقبل از این که این کار را ادامه دهید و وارد مرحله بعدی شوید، سپس مطمئن باشید که مراحل هر جلسه آموزشی را به اندازه کافی تکرار نموده اید چرا که موجب تقویت روحیه وافزایش آرامش اسبتان خواهد شد.
*شما
شما باید بتوانید کمانگیری را هنگامی که ثابت روی دو پا ی خود روی زمین ایستاده اید به راحتی انجام دهید، قدم زدن وتیراندازی در حین راه رفتن به طرف هدفی ثابت،نشستن برروی جسمی متحرک وتیراندازی به طرف هدفی ثابت یا تیر اندازی در حال سکون به طرف هدفی متحرک را امتحان کرده باشید.
باید بتوانید نشیمنگاه وجای پایی را که آزاد هستند وبطور کامل روی رکاب محکم نشده اند را تحت کنترل داشته باشید.
شما باید با زین وجای پایی سبک حرکت کنید وبتوانید تا اندازه ای کج شوید(در حین حرکت به پهلو خم شوید)
*اسب شما
باید خلق وخوی اسبتان را مورد ارزیابی وبررسی قرار دهید، قبل از اینکه در صدد کمانگیری روی اسب هستید.
_نباید عصبی وسراسیمه شود.
_اسب را به آرامی هدایت کرده وبا آرامش متوقف کنید.
_اسب را باید نسبت به نوازش ، سروصدا وحرکت بر روی دو طرف بدنش حساسیت زدایی کنید.
_اسب را باید بتوانید به راحتی هنگامی که سراسیمه می شود کنترل کنید.
_اسب باید آرام بایستد،آرام قدم و یورتمه و چهارنعل رود در حالی که شما سوار بر آن هستید.(بویژه هنگامی که عنان آن را رها نموده اید)
هر زمان که اسبتان در مواجهه با چیزی که حرکت می کند و سروصدا نیز دارد، سراسیمه می شود باید تمرینات حساسیت زدایی مربوط به سراسیمه شدن را بیشتر انجام دهید قبل از اینکه در صدد انجام کمانگیری روی اسب باشید،به شما توصیه می شود به بعضی از فیلم های ویدئویی و کتاب های آموزشی تربیت اسب مراجعه کنید.
*نکته
1- تاحد امکان سعی کنید از اسبها ئی که نژاد کورس دارند و بسیار تندوتیز می باشند استفاده ننمایید.
2- اسبهایی که چهار نعل یکنواخت دارند مانند اسبهای پرش مناسبتر از بقیه اسبها می باشند.
3- برای اینکه بتوانید تعداد تیرهای بیشتری را پرتاب نمایید باید اسب را کاملا آرام ویکنواخت به حرکت درآورید در غیر این صورت می توانید فقط 1 تیر پرتاب کنید.
4- تا وقتی که 3تیر یا بیشتر را به راحتی پرتاب نکرده اید اسبتان را تعویض ننمایید وسعی کنید با یک اسب تمرین کنید.
مولف : آقای محمد مهدی صفایی
ادامه دارد.........

*تجهیزات-کمان
به جرییات مربوط به کمان های موجود نخواهیم پرداخت چرا که اطلاعات بسیار زیادی درباره کمانگیری روی اسب وجود دارد وهر کس منابع و مآخذ خاص خود را خواهد داشت.(فهرست سایتهای مفید در سایت horseback archery bow آورده شده است. پیشنهاد می دهم که از کمان بلند استفاده نکنید زیرا هنگام تیراندازی به پهلو وکپل اسبتان برخورد خواهد کرد وهمچنین به خاطر طرز قرار گرفتن بدنتان بر روی اسب ، هنگام تیر اندازی نخواهید توانست کمان را به طور کامل بکشید.
در هر صورت کمانی که برای کمانگیری روی اسب ساخته شده ، مناسب خواهد بود اما این کمان ها گران هستند واگرفقط می خواهید کمانگیری روی اسب را امتحان کنید لزومی ندارد که در ابتدا کمان حرفه ای بخرید.kassai از کمانی استفاده می کند که کوتاه است واصلا به بدن اسب برخورد نمی کند. من از کمان های قدیمی که 2تا خمیدگی دارند به نام Persian bow استفاده می کنم که طول آن 50 اینچ است واگر مراقب نباشید محکم به بدن اسبم برخورد خواهد کرد واگر بخواهیم به طور کامل آن را بکشم مجبور هستم به کمان زاویه بدهم و آن را کج کنم.
شما متوجه خواهید شد که کمان سبک تر برای کمانگیری روی اسب مناسبتر از کمان سنگین وزن است.
Kassai توصیه می کند که وزن کمان نباید بیشتر از 35 پوند باشد چرا که برای قرارگرفتن در موقعیت صحیح برای تیراندازی به بدنتان فشار می آید واز این رو ممکن است مجبور شوید تعداد زیادی تیر پرتاب کنید تا به هدف برسند.

*تیر
تیرهای ساده وکند را هنگامی که به هدف برخورد نمی کنند را نمی توان درمیان علف ها پیدا کرد وباید ورقه ایی پوشیده شده با پارچه ایی سفت به عنوان تکیه گاه برای قرارگرفتن در پشت هدف تهیه نمایید اما توری مخصوص تیراندازی مناسبتر است. هنگامی که توری آویزان می شود، مطمئن شوید که تا روی زمین کشیده می شود (همراه باکمی چین خوردگی) درجهت هدف یا خارج آن پرتاب کنید تا تاثیر آرامش بخشی بر روی سرعت تیرها بگذارد. چین خوردگی این امکان را فراهم می آورد تا تیرها به تکیه گاه پشتی برخورد کنند. بدون این که آن را سوراخ کنند و سپس روی زمین می افتند و به راحتی می توان آنها را پیدا کرد. اگر توری را بکشید تا سفت شود به احتمال زیاد تیرها آن را سوراخ خواهند کرد. وحتما باید به صورت لباسی روی طناب آویزان باشد. رعایت این موارد به خاطر کمیاب بودن تیرهای کمانگیری روی اسب می باشد.خوب است تعداد زیادی تیر همراه خود داشته باشید تا بتوانید تعداد زیادی پرتاب انجام دهید.قبل از این که بخواهید از اسب پیاده شوید وتیرهای پرتاب شده را پیدا کنید.(مگر اینکه یک نفر دستیار شما باشد وتیرها را پیدا کرده وفورا آنها را برای شما بیاورد) باید توجه داشته باشید که ناک تیرتان حتما به صورت V باشد، نه به حالت U تا بتوانید به سرعت در زمان کوتاه تیرها را در زه جا زده وپرتاب نمایید.

*تیردان
Kassaiاز تیردان استفاده نمی کند زیرا به نظر او بدون تیردان می تواند برروی پرتاب سریع متمرکز شود ووجود تیردان بازده او را در تیراندازی کاهش خواهد داد. ما نیز توصیه می کنیم سعی نمایید در هر مسیر 3تیر در دستتان بگیرید واز تیر دان استفاده ننمایید.ولی در صورت تمایل می توانید از تیردانهایی که در پشت نفر یا در کمر آویزان است استفاده نمایید.

چندنکته:
1) سعی کنید از تیرهای مخصوص این رشته ورزشی استفاده نمایید.
2) در صورت در دست نداشتن تیرهای مخصوص از تیرهایی استفاده کنید که ناک آنها پهن و V شکل باشد تا بتوانید به راحتی در حالت چهار نعل چند تیر را به سرعت پرتاب نمایید.

تیردان کمری یا (( dafgdd جای 8تا 10 تیر را دارد که یا آن را به زین اسب ویا روی کمربند محکم می بندد. البته در هریک از این موقعیت ها با مشکلات گوناگونی مواجه خواهیم شد. وقتی تیردان را کمربندتان می بندید وپر از تیر است اگر از اسب به زمین بیفتید بسیار خطرناک است و وقتی سوار بر اسب هستید نیز می تواند مشکلاتی برایتان بوجود آورد. اگر آن را روی زین محکم کنید وقتی اسب تان زمین بخورد زمین بخورد خطرناک خواهد بود. اگر آن را روی پایتان ببندید، هنگامی که زمین می خورید خطرناک است ودرحین سواری نیز مشکلاتی برایتان بوجود می آورد.پس بهتر است اگر می خواهید از تیردان استفاده نمایید از پشتتان استفاده کنید.
(آموزش کمانگیری روی اسب)
مولف:آقای محمد مهدی صفایی
ادامه دارد.......

آدرس باشگاه آریاسب رو لطف میکنید؟
الان آموزش فعاله؟
نشانی رو که متوجه شدید،
الان 2تا باشگاه فعال در این زمینه هستند،آریاسب و سمند
بله کلاسهای آموزشی برقراره ولی اون دوره مربیگری وداوری که قبلا گفته بودم،برگزار شد و برای سری جدید باید منتظر باشید.

sohrab

Active member
نشانی رو که متوجه شدید،
الان 2تا باشگاه فعال در این زمینه هستند،آریاسب و سمند
بله کلاسهای آموزشی برقراره ولی اون دوره مربیگری وداوری که قبلا گفته بودم،برگزار شد و برای سری جدید باید منتظر باشید.

ممنون
نشانی سمند رو هم لطف کنید